Koledar prireditev

Katarina Vidmar: Z akvarelom v jesen in zimo

odprtje slikarske razstave

Katarina Vidmar: Z akvarelom v jesen in zimo

S slikarsko razstavo Z AKVARELOM V JESEN IN ZIMO, ki bo na ogled od 17. do 30 9. 2019 v dvorani Knjižnice Domžale, bo svoje slikarsko ustvarjanje predstavila slikarka Katarina Vidmar.

Slikarstvo jo je poklicalo v zrelih letih, ko se je odločila za študij na Visoki šoli za risanje in slikanje v Ljubljani, smer slikarstvo. V zadnjih petnajst letih je ustvarila vrsto veliko stenskih poslikav, sodobnih fresk po celi Sloveniji pa tudi na Hrvaškem. V zasebnih stanovanjih in poslovnih prostorih, kot so Terme Olimia, Hiša Sonca v Lučah, itd. Pogosto v bivalne prostore pripelje drevesa, gozdove, veliko cvetočih dreves. To je poimenovala kar Pogozdovanje slovenskih domov. Poleg tega pa  razvija tehniko slikanja s tekočim akvarelom in takoimenovano meditativno slikanje, ki ga predaja v Slikarski šoli meditativnega slikanja. To je slikanje v stiku z naravo s poudarkom na čutenju, na samem procesu slikanja, ustvarjanja in ne na končnem izdelku. Tako se osvobodimo omejujočih prepričanj, ki nam onemogočajo sproščen ustvarjalen proces. Obenem pa se z lahkoto učimo slikarskih spretnosti in znanj. Program med drugim poteka tudi v Arboretumu Volčji Potok, v prelepem okolju mogočnih dreves in barvitega cvetja, prostranih travnikov in gozdov. Vsako srečanje je resnično enkratno doživetje.

Tako nam bo na tokratni razstavi predstavila slike jesenskih in zimskih motivov narave, ki so jih v veliki meri navdihnile ravno podobe v Arboretumu Volčji Potok. S slikanjem v živo pa bo predstavila tehniko meditativnega slikanja in slikanja s tekočim akvarelom.

Vabljeni k ogledu!

Odprtje razstave bo v torek, 17. septembra 2019, ob 19.00.

Vstop prost!

Datum dogodka: torek, 17.9.2019 ob 19:00
Lokacija dogodka: Knjižnica Domžale

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.