Koledar prireditev

Katarina in Rok Hočevar: AVSTRALIJA IN NOVA ZELANDIJA

spletno potopisno predavanje

Katarina in Rok Hočevar: AVSTRALIJA IN NOVA ZELANDIJA

Katarina in Rok Hočevar nas bosta tokrat popeljala po Avstraliji. Spoznali bomo deželo Victoria in New South Wales. Na potopisu si bomo skupaj pogledali slavno cesto Great Ocean Road na jugovzhodu Avstralije, ki se lahko pohvali s prekrasnimi razgledi in svetovno znanimi dvanajstimi apostoli. Ker sta popotnika nora na živali, vam bosta pokazala tudi to plat Avstralije. Kljunaši so izredno plašne živali, kenguruji so praktično povsod, koale znajo biti izredno strašljive, emuji se pasejo na prostranih pašnikih, vombati pa si kopljejo jame na travnikih. 

Nova Zelandija ali Dežela dolgega belega oblaka je zanimiva zaradi svoje edinstvene narave. Posebno Severni otok, ki je vulkanskega nastanka je za nas skorajda bizaren. Imajo širne planjave, zelene pašnike, polne krav in ovac; gozdove, kjer rastejo palme in visoke praprot;
 gore, ki so dejansko še aktivni vulkani, a ljudje tam živijo v miru, brez skrbi za morebitne izbruhe; čudovite plaže; pravo pravcato puščavo z rumenimi sipinami; kraške jame s svetlikajočimi se črvi; termalne vrelce ... Vse to in še več vam bosta pokazala na potopisnem predavanju o Avstraliji in Novi Zelandiji.

spletno potopisno predavanje
sreda, 31. marec 2021, ob 19:00
Vstopite!AVSTRALIJA IN NOVA ZELANDIJA

Se vidimo prihodnjo sredo na novem potopisnem predavanju!
Datum dogodka: sreda, 31.3.2021 ob 19:00

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.