Koledar prireditev

iotok

premiera celovečernega dokumentarnega filma in pogovor z Matetom Dolencem

iotok

»Včasih, ko stojiš na robu otoka, lahko vidiš tako daleč, da zagledaš sebe v hrbet.«

- Mate Dolenc


iOtok
je celovečerni dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti. Učiteljica joge Lada in ladijski kuhar Lucio ustanavljata mestni odbor, da bi otoku priskrbela pravni status in ga tako zaščitila pred agresivno turistično industrijo. Ta hoče Biševu vzeti staro šolo ter jo preurediti v turistični center z multimedijskimi prezentacijami in zasloni na dotik.

Mate Dolenc je Biševu in Jadranu posvetil kar osem knjig. Z režiserjem Miho Čelarjem sta pozimi 2017/2018 z majhno filmsko ekipo sledila borbi Biševljanov in jo v živo predstavila na spletni strani
www.iOtok.eu. Zgodbo je spremljalo več kot 132.000 gledalcev iz več kot desetih držav, od tega več kot 45.000 iz Slovenije. Njen razplet in konec pa zdaj prinaša celovečerni dokumentarni film.

Vljudno vabljeni na predstavitev nove knjige Kako dolg je čas in pogovor z Matetom Dolencem ter premiero celovečernega dokumentarnega filma iOtok.

Vstopnice so v prodaji dvajsetega v mesecu za naslednji mesec, ob delavnikih od 10.00 do 12.00 ure, ob sredah tudi od 15.00 do 17.00 ure, v upravi Kulturnega doma Franca Bernika Domžale (Ljubljanska 61, Domžale, vhod z dvorišča, kletni prostori) ter uro pred pričetkom prireditev na blagajni Kulturnega doma Franca Bernika Domžale.

Informacije in rezervacije vstopnic po telefonu 01 / 722 50 50 ali preko elektronske pošte (v času uradnih ur, ob delavnikih od 10.00 do 12.00 ure, ob sredah tudi od 15.00 do 17.00 ure) blagajna@kd-domzale.si
.

org.: KD Franca Bernika Domžale, Knjižnica Domžale

Datum dogodka: sreda, 4.12.2019 ob 19:30
Lokacija dogodka: KD Franca Bernika Domžale

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.