• Indukcijska zanka
  • Dostop za invalide
  • Brezžičen internet dostop
  • Varna točka
  • Garderobe na ključ
  • Dvigalo
  • Elektronska lupa

Koledar prireditev

DEMOS na Domžalskem

predstavitev knjige

DEMOS na Domžalskem

Ob 30-letnici samostojnosti je skupina takrat delujočih v združeni opoziciji in javnih organih pripravila knjigo – zbornik. Vabljeni na pogovor o zborniku in k nakupu knjige. Vaši odzivi in spomini na dogajanje slovenske pomladi konec 80-ih in v začetku 90-ih let so prisrčno dobrodošli.

Knjiga obsega: Uvodni prispevki (Igor Podbrežnik:: Zgodbe o ljudeh, ki so soustvarjali nacionalna in globalna znamenja časa; Ljudmila Novak:: Knjigi na pot; Aleš Hojs: Vrednote slovenske osamosvojitve); Demos na Domžalskem – dogodki in dokumenti (Demos Slovenije; Demos na Domžalskem; Slovenska demokratična zveza – SDZ Domžale; Slovenska kmečka zveza – SKZ Domžale; Pričavenja (Matjaž Brojan: Bitka v Trzinu; Erwin A. Schwarzbartl: Politiko delajo ljudje; Janez Stibrič: V Domžalah Demos in ZSMS; Anton Tomažič: Prvi koraki v demokracijo; Janez Hribar: Vodil nas je čudovit cilj; Janez Škrlep: Prispevki za knjigo Demos na Domžalskem; Tomaž Štebe: Služil, skrbel, pomagal občanom; Janez Gorše: Spomini na čas delovanja Demosa na Domžalskem.

Zapis na zadnji strani knjige: »Zbornik Demos na Domžalskem posvečamo vsem, ki so prispevali svoje znanje in moči na oltar samostojne Slovenije, in vsem, ki so pred tridesetimi leti na plebiscitu dali svoj glas za samostojno državo in s tem pooblastili koalicijo Demos, da je plebiscitarno voljo udejanjila.«

Poglobljen zapis (morda) sledi po predstavitvi knjige in odzivih.

Vabljeni na pogovor o zborniku in k nakupu knjige. Trem izžrebanim kupcem knjig na pogovoru bom podaril še dodatno knjigo.

V imenu skupine mag. Tomaž Štebe

Obisk dogodka je mogoč ob izpolnjevanju pogoja PCT.

PREDHODNA POTRDITEV UDELEŽBE: tomaz.stebe@gmail.com


Datum dogodka: četrtek, 7.10.2021 ob 19:00

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.