Koledar prireditev

BELLA WEAVER: Sija, zvezdica, ki si je želela živeti na Zemlji ter Mala Blani in pogumna murva

predstavitev novih pravljic

BELLA WEAVER: Sija, zvezdica, ki si je želela živeti na Zemlji ter Mala Blani in pogumna murva

Bella Weaver je novo ime med pisatelji. Piše pod psevdonimom in je članica Kluba za osebni in duhovni razvoj Taraja. Obožuje otroke. Med svojo delovno kariero se je med drugim ukvarjala tudi z varstvom otrok. Zaradi bolezni je že več let vezana na dom. Vendar kljub temu nikoli ne obupa, temveč gre pogumno in vztrajno naprej. Tako je ustvarila pravljici Mala Blani in pogumna murva ter Sija, zvezdica, ki si je želela živeti na Zemlji, kjer je avtorica tako besedila kot tudi ilustracij.

Izdajatelj in založnik pravljic je Klub Taraja.


SIJA, ZVEZDICA, KI SI JE ŽELELA ŽIVETI NA ZEMLJI

Zvezdica Sija si je silno želela živeti na Zemlji. Mama Luna in očka Sonce ji to s čarovnikovo pomočjo tudi omogočita. Vendar se bo nazaj na nebo lahko vrnila čez mnogo let in le, če bo opravljala dobra dela. Ali se bo Siji uspelo vrniti domov in znova razsvetljevati nočno nebo?

Gre za ezoterično pravljico s toplim etičnim sporočilom, da je pomembno biti dober človek ter z dobrimi deli pomagati ljudem v stiski. Otroke torej vzgaja v duhu dobrodelnosti. Po mnenju izdajatelja je primerna za manjše in večje otroke ter tudi odrasle.


MALA BLANI IN POUMNA MURVA

Mala Blani se iz velikega mesta preseli na vas, kjer je zanjo novo čisto vse, razen murve, ki so ji jo podarili njeni prijatelji ob selitvi. Ko murva nekega dne zboli in »umre«, je Blani zelo žalostna. A murva čez čas znova zraste in s tem Blani opogumi, da je z vztrajnostjo in pogumom mogoče premagati marsikatero težavo.

Gre za zemeljsko pravljico s toplim etičnim sporočilom o vztrajnosti in pogumu ter o izzivih, ki jih stalno postavlja pred nas življenje. Po mnenju izdajatelja je primerna za otroke prve triade, večje otroke in tudi odrasle.

Vabljeni k ogledu odlomkov, ki ju za vas bere avtorica Bella Weaver.


SIJA, ZVEZDICA, KI SI JE ŽELELA ŽIVETI NA ZEMLJI


MALA BLANI IN POGUMNA MURVA

Datum dogodka: petek, 26.2.2021 ob 0:00

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.