• Indukcijska zanka
  • Dostop za invalide
  • Brezžičen internet dostop
  • Varna točka
  • Garderobe na ključ
  • Dvigalo
  • Elektronska lupa

Zadnje novice

POEZIJA ZDRAVI

nagradni literarni natečaj

POEZIJA ZDRAVI

-

 "Pesnik je vedno bil tisti, ki druge zdravi bolezni, od katere umira sam."  Branko Miljkovič

Na prvi pomladni dan, 21. marca praznujemo tudi svetovni dan poezije. Letos se svet v tem času sooča s povsem drugačnim življenjem, kot smo ga bili vajeni še nedavno. Kot bi potegnili ročno zavoro, smo se morali vsi malo ustaviti. Čas, ki ga preživljamo po domovih, lahko izkoristimo za mnoge talente in zanimanja, za katera sicer nimamo časa.

 Knjižnica Domžale vas vabi k ustvarjanju verzov, ki nam bodo polepšali ta čas, ko se moramo držati vsak zase. Vabimo vas, da nam na mail  info@dom.sik.si  pošiljate svoje verze. 

Če lahko, jih napišite z roko. Pisanje z roko v možganih spodbudi številne centre – motoričnega, vizualnega, slušnega in semantičnega, zato vpliva na celosten razvoj otroka, v poznejših obdobjih našega življenja pa pozitivno vpliva na spomin, učenje in generiranje idej. Verze nato fotografirajte ali skenirajte in pošljite na naš mail info@dom.sik.siSeveda nam svojo poezijo lahko pošljete tudi v klasični elektronski obliki.

 K sodelovanju vabimo vse, ki rade pišete in pesnite. 
Nekaj verzov, ki jih bomo prejeli, bomo objavili na našem Facebooku, Instagramu in spletni straniNe pozabite dopisati imena in priimka.

Vaše verze bomo zbirali do dneva, ko bomo zopet odprli svoja vrata. Izbrali bomo deset tistih, ki nas bodo najbolj nagovorili in jih simbolično nagradili. O tem boste obveščeni po mailu. Vse verze boste lahko v živo prebrali na posebnem pesniškem večeru.

 Vabljeni k ustvarjanju! 

 VERZI, KI SO PRISPELI NA LITERARNI NATEČAJ POEZIJA ZDRAVI:  

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.