Zadnje novice

NAGRADNI BRALNO-SPODBUJEVALNI PROJEKTI

Rad bereš? Odlično. Sodeluj v projektu in osvoji privlačno nagrado!

NAGRADNI BRALNO-SPODBUJEVALNI PROJEKTI

 Nagradni bralno-spodbujevalni projekti , ki potekajo v Knjižnici Domžale, so namenjeni spodbujanju branja oziroma dvigovanju bralne kulture.
Z bralnimi projekti knjižničarji spoznavamo bralne okuse in navade naših obiskovalcev in skrbimo, da se dobre knjige ne »izgubijo«.

 #OSTANI DOMA in  beri knjige, e-knjige ... 
rešuj križanke, skrivanke ...  pojdi na sprehod v naravo in pošlji fotografijo ... 


Tudi, ko si doma, lahko SODELUJEŠ pri bralno-spodbujevalnih projektih in OSVOJIŠ še lepo NAGRADO!

 POIŠČITE SVOJ PROJEKT in BERITE Z NAMI! 


 OKUSIMO BESEDO 

Okusimo besedo je bralna značka za odrasle, namenjena spodbujanju in uveljavljanju branja in bralne kulture. Kriterija pri izboru literature za bralno značko sta predvsem kakovost besedila in aktualnost gradiva, ki zajema različne žanre, stroko in leposlovje. Knjige so prosto dostopne in na razpolago tudi bralcem, ki v projektu ne sodelujejo aktivno. Posebej vabimo k branju elektronskih knjig, ki so na seznamu posebej označene, in oddaji obrazca v elektronski obliki. Lahko pošljete tudi skenirane izpolnjene zgibanke na naslov info@dom.sik.si. Projekt poteka do konca meseca aprila.

 Okusimo besedo 2019/2020 - kazalka 

 Okusimo besedo 2019/2020 - zgibanka  BRIHTOLOGI & BRIHTARIJE 

Projekt Brihtologi & Brihtarije spodbuja branje in uporabo kakovostnega knjižničnega gradiva po vnaprej pripravljenem seznamu Brihtologi berejo, ki je vključen v spletni kviz Brihtologi v Knjižnici Domžale. Namenjen je družinam z osnovnošolskimi otroki. V kviz lahko vpišete tudi knjige, ki jih trenutno berete.

Zaradi novonastalih razmer podaljšujemo reševanje kviza do 31. maja 2020. Svoj kviz lahko s ponovnim klikom na povezavo dopolnjujete in spreminjate celotno sezono. Nagrade boste prevzeli v Knjižnici Domžale, ko bo spet odprta.
 Brihtologi v Knjižnici Domžale - spletni kviz za vso družino  RAD BEREM 
Rad berem je projekt spodbujanja branja, namenjen bralcem od 6. do 15. leta starosti. Berete lahko knjige ali revije. Za vsaki dve prebrani knjigi/reviji vas čaka drobno presenečenje. Namen projekta je spodbujanje branja in s tem obogatitev besednega zaklada, domišljije in (spo)znanja. Ko preberete 6 knjig/revij, napišite kratko misel o prebranem. Nagradna igra poteka do konca meseca aprila. Skenirano zgibanko pošljite na naslov info@dom.sik.si in sodelujte v nagradnem žrebanju, ki bo v maju, ko bodo podeljene privlačne nagrade naših sponzorjev!
 RAD BEREM - ZGIBANKA 

 1, 2, 3 ZNAM! 
1, 2, 3 znam! je projekt spodbujanja branja poučnega gradiva, namenjen mladostnikom od 10. do 15. leta starosti. Prebrali naj bi (vsaj) 4 enote poučnega gradiva in v zgibanko napisali nekaj misli. Berejo lahko tudi knjižno gradivo v elektronski obliki. Namen projekta je opozoriti mlade bralce tudi na poučno gradivo, kjer lahko spoznajo ali nadgradijo znanje o svetu, ki nas obdaja. Nagradna igra poteka do konca meseca aprila.
Skenirano zgibanko pošljite na naslov info@dom.sik.si in sodelujte v nagradnem žrebanju, ki bo v maju, ko bodo podeljene privlačne nagrade naših sponzorjev!
 1, 2, 3 ZNAM - ZGIBANKA 


 ŽELVINO BRALNO POPOTOVANJE 
Želvino bralno popotovanje je nagradna igra, kjer 12 zbranih žigov prinese nagrado. Žige lahko v Knjižnici Domžale pridobite z različnimi dejavnostmi: z izposojo leposlovne knjige, z izposojo poučne knjige, z izposojo neknjižnega gradiva, z izposojo Zvedavčka ali Čudežnega kovčka, z izposojo knjige, kjer nastopa želva, s samostojno izposojo, z naslovom najljubše knjige, z risbico knjižnice, z obiskom prireditev za otroke (lutkovne predstave, delavnice,...), s prebiranjem pravil lepega vedenja v knjižnici, z ogledom razstave v knjižnici ter pridobitvijo članske izkaznice. Nagradna igra poteka do konca meseca aprila. Skenirano zgibanko pošljite na naslov info@dom.sik.si in sodelujte v nagradnem žrebanju, ki bo v maju, ko bodo podeljene privlačne nagrade naših sponzorjev!
 ŽELVINO BRALNO POPOTOVANJE - ZGIBANKA 


 "KUL" KULTURA 
Moja družina bere in aktivno preživlja svoj prosti čas 
V projektu družinskega branja „Kul“ kultura lahko sodelujejo vsi člani družine /ožji ali širši člani/. Zaželeno je, da je vsaj en otrok, ki sodeluje v projektu, star med 9 in 15 let. Za uspešen zaključek projekta je potrebno: 1. prebrati nekaj knjig. 2. obiskati vsaj dva dogodka v organizaciji šole ali splošne knjižnice. 3. se odpraviti na potep po okoliških krajih. Odpravite se na potep! Pošljite zanimivo e-fotografijo, ki prikazuje obiskano lokacijo.
 "KUL" KULTURA - ZGIBANKA 

 


#ostani doma in: 

 

  • beri knjige, e-knjige, 
  • rešuj križanke, skrivanke, 
  • pojdi na sprehod v naravo in pošlji fotografijo 

 

Tudi, ko si doma, lahko sodeluješ pri bralno-spodbujevalnih projektih in osvojiš še lepo nagrado!

#ostani doma in: 

 

  • beri knjige, e-knjige, 
  • rešuj križanke, skrivanke, 
  • pojdi na sprehod v naravo in pošlji fotografijo 

 

Tudi, ko si doma, lahko sodeluješ pri bralno-spodbujevalnih projektih in osvojiš še lepo nagrado!

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.