Razstava - dvorana

Od kubizma do abstrakcije

razstava slik

Likovno društvo Senožeti se je rodilo pred 16 leti, natančneje leta 2001, ko se je deset likovnih navdušencev na pobudo Javnega sklada za kulturne dejavnosti Domžale odločilo, da ustanovijo svoje društvo, ki bo delovalo v duhu naših želja in potreb po likovnem izobraževanju. 

Z akademskim slikarjem Janezom Zalaznikom so se dogovorili, da prevzame malo skupinico radovednih navdušencev ter jih poskuša naučiti osnovne abecede likovnega jezika, kajti zavedali so se, da brez osnovnih znanj likovne teorije in umetnostne zgodovine ni možno kvalitetno likovno izražanje. V nekaj letih so se spremenili v zavzete poslušalce, raziskovalce in tudi prvi ustvarjalni poskusi so jim vlili poguma. 

Življenje v društvu je zelo živahno, saj vsako leto priredijo oglede vsaj štirih vrhunskih razstav v bližnjih mestih v tujini (Dunaj, Milano, Benetke, Graz …) ter organizirajo likovno kolonijo nekje v Sloveniji (od Štajerske do Bele krajine, od Gorenjske do Primorske …) ter eno kolonijo v tujini. To so večdnevne strokovno vodene kolonije, ki predstavljajo tudi prijetno in nepozabno druženje.

Tokrat se predstavljajo v Knjižnici Domžale z umetniškimi deli, ki nosijo skupni naslov Od kubizma do abstrakcije. 

Razstava bo na ogled od 18. decembra 2017 do 19. januarja 2018. Vabljeni!

 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.