Koledar prireditev

Komorni moški zbor Lek
Dogodki in prireditve Za odrasle Kulturna društva se predstavijo

Komorni moški zbor Lek

Kulturna društva se predstavijo

Knjižnica Domžale, 9. 11. 2022 19:00
Izvozi dogodek

»Blagor hiši, kjer se petje sliši.« Tako razumejo in podoživljajo pevsko poustvarjanje pevci Komornega moškega pevskega zbora Lek.

Komorni moški pevski zbor je pod okriljem tovarne Lek pričel delovati v letu 1978, sprva kot oktet. Poslanstvo zbora je širjenje slovenske zborovske pesmi, zbor pa v svoj program redno vključuje tudi skladbe tujih skladateljev različnih zvrsti. Zbor je pod umetniškim vodenjem uglednih zborovodij postal prepoznaven.  Pevci so snemali za radijski arhiv, redno sodelujejo na območnih revijah pevskih zborov in drugih kulturnih dogajanjih v regiji. Tudi po svetu so prepevali - v ZDA in Kanadi, v Lichtensteinu, Berlinu, Nici, Beogradu ... So redni gostje ženskega zbora iz Šarvarja na Madžarskem. V pevski sezoni pripravijo več samostojnih koncertov ter vsakoletni letni koncert. Zbor je do sedaj izdal štiri zgoščenke. Lahko se  pohvali z lepimi uvrstitvami na mednarodnih pevskih festivalih - zlato plaketo Praga Cantat 2007, dvema srebrnima iz Nizozemske 2010, zlato 2013 in srebrno 2019 iz Bratislave. Za svoje delo je prejel tudi posebno priznanje ZKD Ljubljana.

Zbor umetniško vodi Tina Hostnik.

Na predstavitvi vam bodo nekaj povedali o zboru, prikazali izsek iz pevskih vaj in tudi zapeli, saj »pojejo, ker drugače ne morejo, pojejo, da bi dali svetu kar imajo skritega v svojih srcih. Najihove pesmi so kot ptice, ki zletavajo iz svojih gnezd, da bi polepšale dan človeku, ki jih je, v vsakdanji tekmi s časom,  sposoben videti in slišati«. 

Vstop prost!

Vabljeni!

org.: JSKD Domžale, Knjižnica Domžale

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Velika črna kazalka
Velika bela kazalka
Razmik med črkami
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Ponastavi