Koledar dogodkov

Fakulteta za dizajn
Dogodki in prireditve Za odrasle

Fakulteta za dizajn

predstavitev idejnih zasnov prenove dela prostorov Knjižnice Domžale

Knjižnica Domžale, 19. 06. 2024 18:00
Izvozi dogodek

Vabljeni na predstavitev idejnih zasnov prenove dela prostorov Knjižnice Domžale.

Idejne zasnove so pripravili študenti 3. letnika - izredni, smer notranja oprema, Fakultete za dizajn pod mentorstvom doc. Benjamina Hafnerja.


Vstop je prost. Vabljeni.

"Knjižnica s poudarkom na lesu in kamnu ter zamolklih odtenkih ustvarja naravno in prijetno okolje za vse obiskovalce. Prostori so premišljeno zasnovani na funkcionalen in estetski način. V prostoru viden element klasja, je izpeljan iz grba občine Domžale. Delovni kotički so večinoma razporejeni ob neposredne vire svetlobe. Oddelke smo razdelile glede na starostne skupine, ki smo jih ločile z omarami visokimi do stropa."

Lara Raztresen, Tjaša Černivec, Manca Turšič, avtorice besedila in 3dja:

"Knjižnica je od nekdaj predstavljala prostor znanja in napredka. Že Plečnik je pri oblikovanju NUK-a prostor zasnoval kot neke vrste tempelj učenosti s sekvenčnim vzpenjanjem iz temačnega, težkega, kamnitega stopnišča proti svetli in leseni čitalnici znanja. Stopnice so simbolično predstavljale pot do znanja - do vrha, kamor se vzpenjaš. Tudi Knjižnica Domžale, ki je sicer malo hecno urbanistično postavljena v samem prostoru mesta Domžal, bi bila potrebna prenove v duhu s časom, saj je to prostor ne samo znanja, ampak še kako pomembnega socialnega druženja in njenega naboja. Je večslojni prostor ljudi."

doc. Benjamin Hafner, u.d.i.a.


Org.: Fakulteta za dizajn, Samostojni visokošolski zavod, Knjižnica Domžale.