Prilagodi stran slabovidnim uporabnikom Prilagodi stran dislektikom Ravnilo

Navigacija

Zadnje novice

Pravljični palček 2017/2018 -->

Pravljični palček 2017/2018

Kategorije: Pravljični palček, Zadnje novice

Knjižnica Domžale že enaindvajseto leto izvaja projekt PRAVLJIČNI PALČEK oziroma projekt družinskega branja v sodelovanju z vrtci in šolami. Glavni namen in smisel projekta je spodbujanje staršev, da bi brali svojim otrokom, kajti zavedati se moramo, da se srečanje otroka s knjigo zgodi le s pomočjo odrasle osebe.

Priporočilni seznam s seznamom gradiva za projekt si lahko natisnete, dobite pa ga tudi v knjižnici na oddelku za otroke in mladino v obliki kazalke. 

Če se uvodnega sestanka za vrtce in šole niste mogli udeležiti, prijavnico lahko natisnete ali prevzamete skupaj z ostalim gradivom v knjižnici v času odprtosti.

Možne so tudi individualne prijave na projekt.

Otroci bodo skupaj s starši brali in pripovedovali pravljice do konca meseca februarja 2018. 

Zaželeno je seveda, da preberejo čimveč, a najmanj eno ljudsko in dve avtorski deli s seznama. Na pamet naj se naučijo tudi eno pesmico. Namesto enega avtorskega dela lahko preberejo eno poljubno poučno knjigo.

V marcu 2018 pričakujemo skupinske izdelke otrok na temo pravljični palček/pravljični junaki, ki si jih bodo lahko obiskovalci knjižnice ogledali v aprilu in maju 2018.

Več informacij dobite na Oddelku za otroke in mladino v Knjižnici Domžale.          

Kontaktni osebi:

           Lidija Smerkolj Turšič lidija.smerkolj@dom.sik.si

           Nives Podmiljšak nives.podmiljsak@dom.sik.si

Vabljeni k sodelovanju!