agario okey oyna agario unblocked

(Iz)br@no

(Iz)br@no je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo posamezno knjižno in neknjižno gradivo, za katero menimo, da bi ga bilo škoda spregledati. Opremljeno je tudi s kratkimi mnenji in vtisi zaposlenih, da se boste lažje odločili, katero gradivo bi bilo primerno tudi za vas.

IZBRANO

Tretja oseba dvojine

Tretja oseba dvojine

  • Avtor: Petra Kolmančič
  • Leto: 2018
  • Založba: Pivec
  • Zvrst: poezija
  • Ciljna skupina: oddelek za odrasle
  • Vrsta gradiva: leposlovje
Po natančno štirih letih od izdaje pete pesniške zbirke P(l)ast za p(l)astjo je luč sveta, ki poezijo danes potrebuje bolj kot kdajkoli, ugledala nova zbirka pesmi Petre Kolmančič. Že naslov obeta, da nova zbirka izpolnjuje vsa nestrpna pričakovanja. In to se potrdi že v prvem ciklu zbirke z naslovom Nasveti za vsakdanjo rabo. Tam v pesmi Kako obdržati žensko na najlepši možen način prejmemo nekaj neprecenljivih nasvetov o odnosu do žensk, ki jih je potem, ko si opomoremo od globine in resnice pravkar prebranega, treba le še dosledno upoštevati, če si seveda želimo tudi dejansko manifestacijo naslova pesmi. Petra Kolmančič piše o tem, kar čutimo vsi, ki življenje dan za dnem želimo spoznavati globlje in v vsej njegovi brezsramni resničnosti ter si ga upamo spoznavati p(l)ast za p(l)astjo. Tako subtilna ubeseditev teh občutkov bralca preseneti in gane, ker gre za nekakšno »prihajanje domov« skozi poezijo, vračanje v tisti najžlahtnejši tu-zdaj, ki nam vedno znova uhaja. »Priveži me z usnjenimi trakovi na ta trenutek in močno zategni vozel«, zapiše avtorica v pesmi Poletna noč. Tretja oseba dvojine bralca vsekakor z usnjenimi trakovi priveže na poezijo Petre Kolmančič. Sam sem za vsak slučaj še močno zategnil vozel.

e-novice IZBRANO
Strinjam se s pogoji

Namen obdelave osebnih podatkov

  • obveščanje o izbranem gradivu.

Vaše podatke bomo hranili do preklica. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaše podatke bomo uporabili izključno za zgoraj navedeni namen, povezan z našo dejavnostjo, in jih bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.