(Iz)br@no

(Iz)br@no je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo posamezno knjižno in neknjižno gradivo, za katero menimo, da bi ga bilo škoda spregledati. Opremljeno je tudi s kratkimi mnenji in vtisi zaposlenih, da se boste lažje odločili, katero gradivo bi bilo primerno tudi za vas.

IZBRANO

Proti volitvam

Proti volitvam

  • Avtor: David Van Reybrouck
  • Leto: 2017
  • Založba: Krtina
  • Zvrst: sociologija
  • Ciljna skupina: oddelek za odrasle
  • Vrsta gradiva: strokovna monografija
Van Reybroucka zanima, kako ogreti državljane za aktivno participacijo, ko volilna udeležba upada, prav tako zanimanje za strankarsko politiko. Sprašuje se, v katerem grmu tiči zajec nezaupanja in odtujenosti državljanov od demokratičnih postopkov in institucij. Deloma, je legitimnost demokratičnih ustanov povozila k raznovrstnim zlorabam nagnjena politika sama, ko je demokracijo zmaličila v interesni poligon strankarskih elit. Glavni problem pa vidi v pretirani in nekritični veri v volitve. Zato usmeri pogled k reviziji rabe žreba, ki se je v preteklosti že izkazal kot faktor stabilnosti in s katerim bi v kombinaciji z volitvami preoblikovali demokracijo v bolj vključujočo obliko upravljanja skupnosti. Nadvse primerno branje za volilno leto in izvrstna zaloga idej za kritičen razmislek in debato.

e-novice IZBRANO
Strinjam se s pogoji

Namen obdelave osebnih podatkov

  • obveščanje o izbranem gradivu.

Vaše podatke bomo hranili do preklica. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaše podatke bomo uporabili izključno za zgoraj navedeni namen, povezan z našo dejavnostjo, in jih bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.