agario okey oyna agario unblocked

(Iz)br@no

(Iz)br@no je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo posamezno knjižno in neknjižno gradivo, za katero menimo, da bi ga bilo škoda spregledati. Opremljeno je tudi s kratkimi mnenji in vtisi zaposlenih, da se boste lažje odločili, katero gradivo bi bilo primerno tudi za vas.

IZBRANO

Mileva Einstein. Teorija žalosti

Mileva Einstein. Teorija žalosti

  • Avtor: Slavenka Drakulić
  • Leto: 2018
  • Založba: Beletrina
  • Zvrst: roman
  • Ciljna skupina: oddelek za odrasle
  • Vrsta gradiva: leposlovje
Slavenka Drakulić je ena najuspešnejših in najbolj prevajanih hrvaških avtoric. Teorija žalosti ni le zgolj biografski roman. Zgodba o ženski, ki bi mogla in morala imeti veliko znanstveno kariero, a je iz različnih razlogov ni ustvarila, ni le zgodba o pozabljeni prvi ženi slovitega fizika, je pripoved o težavah, s katerimi se ženska sooča v patriarhalni družbi. Mileva Marić, dekle iz bogate vojvodinske družine je »breme žalosti« s seboj nosila že od mladih let, ko so se ji zaradi telesne hibe vrstniki posmehovali. Zatekla se je v učenje, kot genialna matematičarka je študij, kot edina ženska svojega časa, nadaljevala na züriški Politehniki, kjer je spoznala Alberta Einsteina. Po neuspelem zakonu, smrti prvorojenke, nedokončanem študiju, hudi duševni bolezni mlajšega sina in lastni bolezni si Mileva Einstein nikoli več ni opomogla. Roman sloni na resničnih zgodovinskih podatkih, pismih in dokumentih in je veliko več od klasične biografije. V svojem bistvu ne nudi le zgodbe o propadu zakona, marveč tudi o težkem položaju žensk v prvi polovici 20. stoletja.

e-novice IZBRANO
Strinjam se s pogoji

Namen obdelave osebnih podatkov

  • obveščanje o izbranem gradivu.

Vaše podatke bomo hranili do preklica. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaše podatke bomo uporabili izključno za zgoraj navedeni namen, povezan z našo dejavnostjo, in jih bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.