agario okey oyna agario unblocked

(Iz)br@no

(Iz)br@no je ožji izbor prebranega in pregledanega gradiva tekočega meseca zaposlenih v Knjižnici Domžale, ki smo ga izbrali za vas z namenom, da vam še bolj približamo in priporočimo posamezno knjižno in neknjižno gradivo, za katero menimo, da bi ga bilo škoda spregledati. Opremljeno je tudi s kratkimi mnenji in vtisi zaposlenih, da se boste lažje odločili, katero gradivo bi bilo primerno tudi za vas.

IZBRANO

Kaj je vedela Maisie

Kaj je vedela Maisie

  • Avtor: Henry James
  • Leto: 2017
  • Založba: Miš
  • Zvrst: roman
  • Ciljna skupina: oddelek za odrasle
  • Vrsta gradiva: leposlovje
Maisie je hči ločenih staršev, ki se dogovorijo za ločeno skrbništvo, a ne zaradi ljubezni do hčere, bolj zato, da bi si nagajali. Dekle je »paket«, ki si ga podajajo, in oblika skrbništva in vse podrobnosti, od guvernant do oblačil, postanejo razlog za hujskanje in opravljanje nekdanjega zakonca. Odraščajoča hčera je predvsem bojno polje, na katerem padajo ostre besede, in ona spoznava, da je najbolje, da o stvareh, ki jih vidi, ne govori in jih ne komentira. Maisie je postavljena v razširjeno družino; razširjeno ne le z materinimi ljubimci, temveč tudi z guvernantami, ki postanejo očetove ljubice, potem pa še ljubice materinih ljubimcev. V romanu avtor popiše Maisiejina spoznanja o skrivni naravi ljubezni, ki jo vpleteni večinoma skrivajo, zato pa govorijo o ljubezni tam, kjer je v resnici ni in je zgolj materialni interes. Ljubezen in zveze so samo stopničke proti karieri, in pri tem se razvezujejo in ponovno povezujejo. Roman je bogat v zapletih in prikritih namigih.

e-novice IZBRANO
Strinjam se s pogoji

Namen obdelave osebnih podatkov

  • obveščanje o izbranem gradivu.

Vaše podatke bomo hranili do preklica. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaše podatke bomo uporabili izključno za zgoraj navedeni namen, povezan z našo dejavnostjo, in jih bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.