Pravljični palček

Pravljični palček je bralni projekt družinskega branja, ki ga organizira Knjižnica Domžale v sodelovanju z vrtci in prvimi razredi devetletk osnovnih šol. Vanj so vključeni otroci iz občine Domžale, Mengeš, Moravče, Lukovica in Trzin. Prijave zbiramo do 1. oktobra.

Fotogalerija

Zadnje novice

PRAVLJIČNI PALČEK

Projekt Pravljični palček se je zaključil 28. februarja 2018!

PRAVLJIČNI PALČEK

Projekt PRAVLJIČNI PALČEK se je zaključil. Branje/pripovedovanje je potekalo do konca februarja 2018. V aprilu pa bodo v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom potekale pravljice z delavnicami in podelitvijo diplom za vse sodelujoče otroke, ki se bodo prijavili na slavnostni zaključek.

Projekt Pravljični palček se bliža zaključni prireditvi, ki bo potekala v Knjižnici Domžale, enotah v Ihanu, Moravčah in Mengšu, po dogovoru. Slavnostna zaključna prireditev bo organizirana v okviru 8. mladinskega festivala Bralnice pod slamnikom, ki ga organizira ZALOŽBA MIŠ, Knjižnica Domžale pa je soorganizator.

Potrdila za mentorice in priznanja za sodelujoče otroke lahko prejmete v Knjižnici Domžale (od 26. marca dalje), oziroma po dogovoru v enotah v Mengšu in Moravčah v času odprtosti knjižnic. Prosimo, da imena sodelujočih otrok vpišete na bralna priznanja v za to namenjen prostor.

V prostorih Knjižnice Domžale in zgoraj naštetih enotah bomo za sodelujoče skupine v mesecu aprilu pripravili zaključne prireditve - pravljico z ustvarjalno delavnico, po dogovoru bomo otrokom podelili tudi bralna priznanja. V kolikor ste se odločili tudi za podelitev priznanj, vas naprošamo, da ob obisku s seboj prinesete tudi bralna priznanja za otroke (z vpisanimi imeni in priimki otrok) in potrdila za mentorice. 

Vabimo vas tudi, da si v Knjižnici Domžale do 14. maja 2018 ogledate razstavo PRAVLJIČNI PALČEK, kjer bodo na ogled otroške umetnine, ki so nastale ob projektu, ki ga je vodila naša knjižnica v sodelovanju z vrtci in prvimi razredi devetletk nekaterih osnovnih šol. Razstava izdelkov, ki so nastali ob projektu, bo zaradi obsega potekala v treh delih

Še malce statistike: letos je sodelovalo kar 1490 otrok iz občin Domžale, Mengeš, Moravče, Trzin in Šentvid pri Lukovici ter 143 njihovih mentoric in mentorjev, vzgojiteljic/vzgojiteljev in učiteljic/učiteljev, skupaj je bilo torej kar 1633 sodelujočih! Sodelovali so seveda tudi starši, dedki in babice, tete in strici, bratci in sestrice, ki so otrokom brali, jih poslušali, ko so pripovedovali otroci sami … Sodelujoči ste v domove otrok, prostore vrtcev in šol pomagali vnesti vsaj 4470 pravljic, otroci so se naučili in pripovedovali tudi vsaj 1490 pesmic … Vsem se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in vam želimo še mnogo čudovitih, pravljičnih besed!

Veselimo se vašega obiska in veselega druženja na zaključnih prireditvah v mesecu aprilu!

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.