Koledar prireditev

Rokodelski center Moravče: Zgodbe moravških rok [*Knjižnica Domžale*]

odprtje razstave

Rokodelski center Moravče: Zgodbe moravških rok [*Knjižnica Domžale*]

Društvo Rokodelcev – Rokodelski center Moravče je v letu 2017 praznovalo dvajset let delovanja. Obletnico so obeležili z »rokodelsko« nedeljo, s kulturnim programom in dobrodelno dražbo rokodelskih umetnin. Rokodelstvo je že pred ustanovitvijo društva pomembno vplivalo na kakovost življenja v občini Moravče. Rokodelci bogatijo ponudbo kraja, rokodelstvo pa združuje ljudi v najbolj pomembnem segmentu življenja – delu. Mreža, ki se tako razpleta, je dobrodošla tudi izven rokodelskih aktivnosti, kraj pa je pridobil na kulturnih vsebinah.

Moravški rokodelci ohranjajo tradicionalna znanja in s svojo vedoželjnostjo prinašajo nove spretnosti in še dodatno bogatijo prostor. Društvo rokodelcev moravške doline je pri tem imelo ključno vlogo, saj je rokodelce in tiste, ki so se želeli na novo naučiti rokodelskih veščin, združilo in jih povezalo. Prenos znanja na mlajše generacije, ki je osrednji cilj društva, je ključno za ohranjanje stvarne in nestvarne dediščine kraja in regije.

V društvu je 75 članov, od teh približno dve tretjini iz občine Moravče, ostali iz sosednjih oziroma bližnjih občin. Z različnimi aktivnostmi društvo skrbi za ohranjanje rokodelskih znanj in veščin, vedno bolj pa tudi za nastajanje novih delovnih mest. S promocijskimi aktivnostmi članice in člani društva skrbijo tudi za obveščanje širše javnosti in se tako uvrščajo med najboljše »ambasadorje« občine Moravče.

Razstava Zgodbe moravških rok je namenjena predstavitvi dosedanjih aktivnosti društva ter ustvarjanja članic in članov. S fotografijami in izdelki bodo obiskovalcem Knjižnice Domžale približali delo moravških rokodelk in rokodelcev ter jih povabili, da se pridružijo pri pridobivanju in deljenju rokodelskih znanj.

Vstop prost! Vabljeni!

org.: Društvo rokodelcev Moravče, Knjižnica Domžale

Datum dogodka: sreda, 17.1.2018 ob 19:00

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.