Koledar prireditev

Malčkova zakladnica

Predavanje o otrokovem razvoju

Malčkova zakladnica

Imate kdaj polno glavo vprašanj, pa ne veste več na koga bi se obrnile z njimi? 

Pridružite se nam v petek, 19. oktobra 2018 ob 9.30 na srečanju za mamice in očke ter predavanju o otrokovem razvoju v knjižnici v Ihanu. Na predavanju, ki bo potekalo v sproščenem vzdušju, bomo govorili o:

- enostavnem handlingu (rokovanju z dojenčkom)

- masaži

- psihomotoričnem razvoju otroka 1. - 12. meseca

- razvojno gibalnih vajah primernih za otroke od 1. - 12. meseca

- razvojnih strahovih v starostnem obdobju od 1.- 12. meseca

-     gosti hrani

-     dojenju

… in odgovorili na vsa vaša vprašanja, povezana v vašim novorojenčkom ali dojenčkom in njegovim razvojem.

Te zanima, zakaj je kobacanje zelo pomemben del otrokovega razvoja? Že veš, zakaj ni dobro, da otroka posedaš? Si želiš vedeti, kako si dogajanje po porodu malce poenostaviti? Te zanima, kaj še lahko narediš za otrokov razvoj?

Najlepše je, če se lahko v težkih trenutkih obrnemo na svoje najbližje - prijateljice, družino, sorodnike itd. Vendar vedno to žal ni mogoče. Morda je družina daleč stran, prijateljice še hodijo na faks in nimajo otrok, ali imajo otroke in službo, ki jim jemlje zelo veliko časa, in komaj se nam kdaj uspe dogovoriti za kavo.

Pridejo čudoviti, sončni dnevi, ko se imamo zelo lepo, odnos z otročkom je lep, ljubeč in vse 'štima'. Pridejo pa tudi tisti, ko je težko in ure do takrat, ko bo otrok zaspal, se vlečejo in vlečejo ... pa še slabo vest imamo, ker si želimo malo miru.

Imate kdaj polno glavo vprašanj, pa ne veste več na koga bi se obrnile z njimi? Morda bi se rade le malo izpovedale, prisluhnile druga drugi ... našle spet z drugimi ta pristen človeški stik, ki smo ga vsi skupaj malce izgubili ... Facebook skupine za mamice so super, ampak kaj je lepšega od pogovora iz oči v oči? Ko ugotoviš, da nisi edina, ki jo teži neko vprašanje in se na koncu sproščeno nasmejiš temu, zakaj te je to sploh skrbelo ... ali pa si vsaj oddahneš, da ni tako hudo in vidiš, da imaš ob sebi ljudi, ki ti lahko pomagajo, prisluhnejo.

Na našem srečanju boste zagotovo spoznale vsaj kakšno novo mamico - prijateljico v vaši bližini ... morda pa se bosta lahko skupaj odpravili na sprehod in kavico ter se malo pogovorili.

Vabljeni ste, da s seboj pripeljete tudi starejše bratce in sestrice, saj bomo imeli veliko prostora in možnosti za igro ali prebiranje knjigic/pregledovanje slikanic.

Ves čas predavanja se bomo zadrževali na blazinah, kjer lahko dojenčki ležijo, plezajo, kobacajo in kjer jih lahko seveda tudi podojite oz. nahranite.

Predavanje je BREZPLAČNO, vendar so prijave (zgolj zato, da lahko zagotovimo dovolj prostora) OBVEZNE na: danaja@banjanje.si

Datum dogodka: petek, 19.10.2018 ob 9:30
Lokacija dogodka: Krajevna knjižnica Ihan

x

Navigacija

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.