Prilagodi stran slabovidnim uporabnikom Prilagodi stran dislektikom Ravnilo

Anketa

Kako iščete gradivo v knjižnici?


Glasuj     View Results

«maj 2017»
pontorsrečetpetsobned
24
24.4.2017 17:00
1365

Nekoč, nekje ... [*Krajevna knjižnica Daneta Zajca Moravče*]

Vabljeni na večer ljudskih pravljic Nekoč, nekje ... vsak ponedeljek v mesecu aprilu (3., 10. in 24. april 2017) ob 17. uri v Krajevni knjižnici Daneta Zajca Moravče. Dogodek je namenjen otrokom od 4. leta dalje. V svet ljudskih pravljic nas bo zazibala Jana Kuharič.Zaželjena je predhodna prijava.
Preberi več
25
25.4.2017 9:30 - 10:30
1356

Igralne urice [*Knjižnica Domžale*]

Na igralnih uricah želimo otrokom in staršem/dedkom in babicam predstaviti zanimive in predvsem kakovostne didaktične igrače ter posebne igralne knjige, ki so otrokom še posebej zanimive. Starše/dedke in babice vabimo, da v naši družbi  preživijo  prijetno  igralno urico s svojimi otroki/vnuki. Obvezna je predhodna prijava /14 dni pred dogodkom/.
Preberi več
2627282930
1234
4.5.2017 19:00
1375

Letni časi v slovenski poeziji [*Knjižnica Domžale*]

Krogotok letnih časov s svojo globoko simboliko spodbuja mnoge pesnike, da v večnem izmenjavanju življenja in smrti osvetljujejo različne bivanjske položaje. Zima in pomlad oznanjata prebujeno življenje, ki je vzklilo iz smrti. Z njima povezane pesmi nam bodo predstavili dijaki Srednje šole Domžale v prvem od dveh recitalov v Knjižnici Domžale.
Preberi več
567
8
8.5.2017 19:00
1377

Urban Osvald: Pogled v srce [*Knjižnica Domžale*]

Predavanje, ki ga pripravlja Društvo Šola zdravja, bo posvečeno uporabi EKG naprave. Predavatelj Urban Osvald nam bo razložil postopek namestitve, začetek meritve ter označevanje, pregled in izpis dogodka.
Preberi več
9
9.5.2017 19:00
1376

dr. Noah Charney: Mojstrovine slovenskih ustvarjalcev [*Knjižnica Domžale*]

Vabljeni na zanimiv pogovor  o rokodelstvu na slovenskih tleh ter o oživljanju in varstvu slovenske arhitekturne dediščine. Gosta bosta Franc Kremžar, priznani keramičar iz Komende, ter Tomaž Schlegl, priznani arhitekt, ilustrator, slikar in zgodovinar. 
Preberi več
10
10.5.2017 17:00
1380

Sapramiška [*Knjižnica Domžale*]

Če vas zanima, kako so nesrečni miški pomagali zajček, veverica, žabica, detel, kukavica, mačka in strahec, da je lahko zopet veselo pela "Moji beli zobki, moji beli zobki, kakor sneg se svetijo ...", si lahko ogledate lutkovno igrico Sapramiška avtorice Svetlane Makarovič. Pravočasno si zagotovite brezplačne vstopnice.
Preberi več
1112
12.5.2017 17:00
1387

S knjigo v zeleni travi [*Češminov park*]

S knjigo v zeleni travi je oblika pripovedovanja pravljic v naravi. Branje pravljic poteka v Češminovem parku. Otroci po poslušanju pravljice tudi ustvarjajo, se igrajo in prebirajo slikanice.V primeru slabega vremena bo prireditev v Knjižnici Domžale.Vstop prost!
Preberi več
1314
15
15.5.2017 17:00
1381

Pravljica v glini [*Knjižnica Domžale*]

Otroke od 4. leta dalje vabimo na delavnico Pravljica v glini. Otroci bodo prisluhnili pravljici, nato pa iz gline oblikovali pravljične junake. Ustvarjali bodo skupaj s slušateljicami Univerze za tretje življenjsko obdobje Lipa Domžale, skupina Keramika z mentorico Lučko Šićarov. Obvezna je predhodna prijava!
Preberi več
1617
17.5.2017 17:00
1382

Pika na otoku [*Knjižnica Domžale*]

Pikina čajanka je preplet pripovedovanja zgodb iz Pike Nogavičke, ustvarjanja in igranja. Pijemo čaj in grizljamo piškote, včasih pa nas obišče tudi Pika Nogavička. Sledijo še ustvarjalne delavnice. Pikina čajanka s tokratnim naslovom Pika na otoku je namenjena otrokom od 5. leta starosti dalje. Obvezna je predhodna prijava.
Preberi več
1819
19.5.2017 17:00
1383

Zaplešimo v pravljico [*Knjižnica Domžale*]

V petek, 19. maja 2017, ob 17. uri vabimo otroke od 4. leta starosti na plesno gibalno animacijo, ki v povezavi s knjigo otroka še dodatno duhovno obogati in motivira. Zaplešimo v pravljico je dejavnost, ki jo pripravljamo skupaj s Plesno šolo Miki. Otroci najprej prisluhnejo pravljici, nato pa na pravljično vsebino tudi zaplešejo. Tako knjiga pleše z nami. Obvezna je predhodna prijava.
Preberi več
2021
22
22.5.2017 19:00
1379

Špela Kaplja: gozdna knjiga [*Knjižnica Domžale*]

Gozdna knjiga je plod projekta, v katerem je Špela Kaplja s skupino Zelenih ambasadorjev raziskovala svet gozda. Nastal je priročnik, ali kakor ga sami imenujejo „prisrčnik“ za potepe v gozd. Namenjen je staršem in pedagogom - vsem, ki želijo obuditi otroka v sebi ali skupaj s svojimi otroki obuditi vez drug z drugim in z naravnim svetom. Pogovor z avtorico bo vodila Cveta Zalokar.
Preberi več
232425262728
29
29.5.2017 18:00
1384

Dr. Semir Osmanagič: Nova arheologija [*Knjižnica Domžale*]

Dr. Semir Osmanagić bo predstavil svojo novo knjigo z naslovom: „Nova arheologija:  megaliti i energija planete“. Z raziskovanjem piramid, ki se nahajajo v „dolini bosanskih piramid v Visokem“ pri Sarajevu, je pričel leta 2005.  Trdi, da piramide niso služile kot grobnice. Sodobne meritve dokazujejo, da je piramida Sonca, s celotnim kompleksom podzemnih, prazgodovinskih rovov Ravne in drugih piramidalnih zgradb, močan sevalnik energije ... Vstop prost!
Preberi več
30
30.5.2017 18:00
1385

Dvajset dni brez vojne [*Knjižnica Domžale*]

Oglejte si pretresljivo zgodbo vojaškega novinarja Lopatina, ki ga leta 1942 pošljejo za dvajset dni v uzbekistanski Taškent, ki ga vsa grozota rušilne vojne še ni dosegla, poiskati soprogo padlega tovariša ... Film po noveli in scenariju Konstantina Simonova, ki je življenje vojnega dopisnika poznal iz prve roke, tako na fronti kot v zaledju, je leta 1977 prejel nagrado filmskega kritika Georgesa Sadoula v Franciji.
Preberi več
31
31.5.2017 19:00
1386

Iz zakulisja muzikala Veronika Deseniška [*Knjižnica Domžale*]

Na pogovoru z ustvarjalci muzikala bomo izvedeli, kako najti vrhunske pevce in igralce muzikala, ki se v Sloveniji šele razvija, kako srednjeveško utrdbo spremeniti v gledališko prizorišče z najsodobnejšo odrsko tehniko in kaj se zgodi, ko premierno predstavo prekine ekstremno poletno neurje? Zgodovinski spektakel Veronika Deseniška, ki se letošnje poletje vrača na oder, je v pretekli sezoni videlo kar 12.000 gledalcev.
Preberi več
1234

Iskanje po Cobissu

Zadnje novice

Desetnico prejme Vinko Möderndorfer za mladinski roman Kit na plaži

Desetnico prejme Vinko Möderndorfer za mladinski roman Kit na plaži

Desetnico, nagrado za najboljše otroško ali mladinsko delo, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev, letos prejme Vinko Möderndorfer. Žirijo je prepričal z ...

Finalisti za nagrado kresnik

Finalisti za nagrado kresnik

Znanih je 5 finalistov za Delovo nagrado kresnik. To so Tadej Golob za Jezero, Gašper Kralj za Rok trajanja, Mojca Kumerdej za Kronosovo žetev, Tomo Podstenšek za delo Papir, kamen, ...

Zaključek projektov spodbujanja branja s Sapramiško

Zaključek projektov spodbujanja branja s Sapramiško

10. maja smo s predstavo Sapramiška v okviru festivala Bralnice pod slamnikom zaključili projekta spodbujanja branja Želvino bralno popotovanje in 1, 2, 3 ... znam!.

Berem, torej sem

Berem, torej sem

literarni natečaj

Knjižnica Domžale razpisuje literarni natečaj v okviru letošnjega praznovanja dneva splošnih knjižnic. Nagradili bomo najboljši prispevek, ki govori o VAŠI bralni ...

Branju prijazna občina

Branju prijazna občina

Javni natečaj za pridobitev naziva “Branju prijazna občina”

Naziv Branju prijazna občina, ki ga podeljujeta Združenje splošnih knjižnic in Skupnost občin Slovenije, se v letu 2017 podeljuje prvič. Z nazivom želimo poudariti aktiven prispevek ...

Nagrajenci aprilskega kviza Križ - Kraž [*Knjižnica Domžale*]

Nagrajenci aprilskega kviza Križ - Kraž [*Knjižnica Domžale*]

Nagrajenci aprilskega kviza Križ Kraž, ki so svoje rešitve oddali v Knjižnici Domžale in enotah Mengeš, Moravče, Trzin in Šentvid pri Lukovici so:

Okusimo besedo

Okusimo besedo

bralna značka za odrasle

Okusimo besedo je bralna značka za odrasle, namenjena spodbujanju in uveljavljanju branja in bralne kulture. Kriterija pri izboru literature za bralno značko sta predvsem kakovost besedila in ...

Bele vrane 2016

Bele vrane 2016

najboljše mladinske knjige

Mednarodna mladinska knjižnica v Münchnu vsako leto izbere v svetovni produkciji najboljše mladinske knjige in jih uvrsti v zbirko Bele vrane. Med njimi so tudi slovenske ...

1, 2, 3 ... znam!

1, 2, 3 ... znam!

Na oddelku za otroke in mladino smo pripravili nov projekt za spodbujanje branja, zgibanko 1,2,3 znam!, ki je namenjena mladostnikom od 10 let naprej. Zasnovana je podobno kot zgibanka ...

Cobiss izobraževanje in predstavitev aplikacij

Cobiss izobraževanje in predstavitev aplikacij

V Knjižnici Domžale vas lahko naučimo uporabe Cobissa (virtualne knjižnice Slovenije) in pokažemo delovanje aplikacij, povezanih s Knjižnico Domžale in knjigami, ki jih lahko uporabljate na ...

Aplikacija DomLib

Aplikacija DomLib

Spletna stran Knjižnica Domžale obstaja tudi v obliki aplikacije, ki vam omogoča bolj prijazno izkušnjo pregledovanja naših aktualnih vsebin. Vabljeni k prenosu aplikacije in ...

Branje v oblaku

Branje v oblaku

e-bralna značka za odrasle

Vabljeni k sodelovanju pri Branju v oblaku - e-bralni znački za odrasle.